Breekwerf

Rumst Recycling …. jouw partner in de recyclage van puin tot productie van secundaire granulaten


Wij bieden de mogelijkheid aan om volgend afval te storten: 

  • Mengpuin (metselwerk en betonpuin)
  • Betonpuin (gewapend en niet gewapend)
  • Asfaltpuin (niet teerhoudend)

Puin kan aangeleverd worden als laag milieurisico-profiel (LMRP) en/of hoog milieurisico-profiel (HMRP). Om de aangeleverde puinfracties te kunnen aanvaarden als LMRP, hebben we van je een verwerkingstoelating nodig. Deze kan worden aangevraagd bij Tracimat.

In onze breekinstallatie produceren wij hoogwaardige gerecycleerde granulaten: 

  • Menggranulaten (0/40)
  • Betongranulaten (0/4; 0/20; 0/40; 4/20; 20/40)
  • Asfaltgranulaten (0/20; 0/40)

Om steeds de nodige kwaliteit te kunnen garanderen gaan wij uiteraard zeer vakkundig te werk en worden de granulaten bij productie zowel intern als extern gecontroleerd. Onze granulaten zijn COPRO-gecertificeerd, en voldoen aan de nodige milieu-hygiënische als ook aan de bouwtechnische eisen. 

Toepassingen

De belangrijkste toepassingen van deze recyclage granulaten zijn enerzijds terug te vinden in infrastructuurwerken zoals bijvoorbeeld (onder)funderingslagen, en anderzijds in het hoogwaardig hergebruik als secundaire grondstof in cementgebonden mengsels en betonproducten. Andere toepassingen kunnen zijn: gebruik voor ophoging van bedrijfsterreinen, of als “minder hinder steenslag” ter hoogte van opritten.

Federatie van de Producenten van Recycling Granulaten (FPRG)

In het kader van onze brekeractiviteiten is Rumst Recycling actief lid van FPRG. Deze vereniging streeft naar de continue verbetering van de kwaliteit van  gerecycleerde granulaten. Er wordt eveneens ingezet op  vereenvoudiging en verduidelijking van (nieuwe) regelgeving, kennis opbouw, participatie in (overheids)projecten en andere initiatieven. (www.fprg.be) breekwerf slider image breekwerf slider image breekwerf slider image breekwerf slider image breekwerf slider image breekwerf slider image breekwerf slider image

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Lees meer Verder gaan