Rumst Recycling gaat volop voor recyclage, duurzaamheid, innovatie & circulair bouwen

Kernactiviteiten

Rumst Recycling heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in het recycleren van bouw- en sloopafval om op die manier actief bij te dragen aan het proces van circulair materialen beheer en duurzaam bouwen. Het afval, dat zowel van afbraak als van wegenbouwwerken afkomstig is, wordt in de breekcentrale verwerkt tot COPRO-gekeurde secundaire grondstoffen die met glans kostbare primaire grondstoffen vervangen. Rumst Recycling draagt daardoor actief bij aan het reduceren van de afvalberg. Tevens verkleinen we op die manier de extractie van primaire grondstoffen.
Een significant deel van deze geproduceerde secundaire grondstoffen gebruiken we in onze betoncentrale. Onze cementgebonden mengsels en betonproducten produceren we dus zowel op basis van secundaire als  primaire grondstoffen.
Naast de activiteiten van de breekinstallatie en betoncentrale, biedt Rumst Recycling eveneens een duurzame oplossing voor al uw grondoverschotten. In onze TOP worden gronden overgenomen. De vervuilde gronden worden gereinigd in ons Centrum voor GrondReiniging (CGR). 

Milieu, veiligheid en duurzaamheid

Groene energie

Wij kiezen zeer bewust voor groene energie: er zijn 2.673 zonnepanelen op de daken van onze site geplaatst. Deze installatie heeft een geïnstalleerd vermogen van 1.002 kWp, wat ongeveer 973.353 kWh groene energie kan produceren per jaar. Dit geeft een uitgespaarde CO2 van ongeveer 350 ton, wat overeenkomt met 35 ha bosoppervlak (= ongeveer 17.520 bomen). Met 973.353 kWh energie kunnen er ongeveer 278 gezinnen voorzien worden van stroom.

Transport via de waterweg

De gunstige ligging langs de Rupel, maakt vervoer via de waterweg mogelijk.  Een klein schip van 1350ton vervangt al gemakkelijk 55 vrachtwagens. 

Nieuwsgierig naar wat wij voor je kunnen betekenen?


NEEM CONTACT OP
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Lees meer Verder gaan